13.7.12

Συνάντηση Γ. Στουρνάρα με ομολογιούχους για τις ζημιές του PSI

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα θα έχει τις επόμενες ημέρες ο Σύλλογος Φυσικών Προσώπων  Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου, προκειμένου να εξετασθεί το ζήτημα της αποζημίωσης των αποταμιευτών που επλήγησαν από το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI).


Ο Σύλλογος βρίσκεται σε καθημερινή επικοινωνία με τα γραφεία του υπουργού Οικονομικών και του Αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα σε μια προσπάθεια να υπάρξει άμεση διευθέτηση του προβλήματος 11.000 ομολογιούχων και λύση σύμφωνη με τις προεκλογικές δεσμεύσεις των κομμάτων, που μετέχουν στην κυβέρνηση.
Οι ομολογιούχοι - αποταμιευτές διεκδικούν να τους επιστραφεί εντόκως το κεφάλαιό τους, δηλαδή τα ομολόγα στην τιμή κτίσης, έτσι ώστε να μην επιβραβευθούν οι ομολογιούχοι - κερδοσκόποι που αγόρασαν σε πολύ χαμηλότερες τιμές επιδιώκοντας κεφαλαιακά κέρδη.
Πάντως, ο Σύλλογος Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου εμφανίζεται ιδιαίτερα πρόθυμος να εξετάσει και την πρόταση ανταλλαγής των ομολόγων που έλαβαν στα πλαίσια του PSΙ με νέα πενταετούς διάρκειας. Η πρόταση αυτή, σύμφωνα με τους ομολογιούχους, έχει θετικά σημεία και είναι η πιο ελπιδοφόρα καθώς είχε κατ' αρχάς θετική αντιμετώπιση από τον ΟΔΔΗΧ και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών θα συζητήσουν τις επόμενες ημέρες με το Σύλλογο - και πριν έλθουν οι επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα - τα αιτήματα των μικροεπενδυτών.

Θανάσης Κουκάκης
ΠΗΓΗ: 24h NewsRoom